הרצאות וסדנאות בתזונה ובקולינריה
לאבוקדו'ס מבחר הרצאות אינטראקטיביות וסדנאות יצירתיות וחוויתיות.
"איך לאכול כשאין זמן לנשום"
על שאלה זו אפשר לענות רק בשפה העברית. רק לנו, הישראלים אין זמן לנשום ובטח שאין זמן לאכול… ההרצאה פותחת צוהר וחושפת ההרגלים שלנו בכל מה שקשור לאוכל ותזונה בפרספקטיבה אחרת. בהרצאה מרתקת המשולבת בהומור, מוצגים דפוסים יומיומיים מוכרים ומוצעות דרכי התמודדות פשוטות וקלות ליישום. ההרצאה פונה למי שמבלה שעות ארוכות במקום העבודה וגם למי שבבית. היא מתאימה לנשים ולגברים בתפקידים שונים, בגילאים שונים ולא בהכרח לאלה שבעודף משקל.
חכמים בסופר
מגוון המוצרים על המדפים בסופר עצום ולכן מבלבל. איך נבחר לחם זה על פני אחר? מהם המסרים והרכיבים הרשומים על האריזה להם חשוב לשים לב? האם תמיד דגנים מלאים טובים ומונוסודים גלוטמט הוא רע? ומה זה בכלל שומן טראנס. בהרצאה נצייד את המשתתפים בארגז כלים לקניות מושכלות בסופרמרקט, תוך מתן המלצות על מוצרי חובה בכל מקרר ובכל מזווה.
"הגיל שאפשר להתחיל" – תזונת ילדים ונוער
קונפליקטים על רקע מזון ותזונה עם הצאצאים מלווים כמעט כל הורה מגיל הינקות דרך הילדות וכמובן גיל ההתבגרות. יש ילדים ש"לא אוכלים כלום" ויש ש"אוכלים יותר מדי". ההתלבטות האם הילד אוכל בסדר מתחילה כמעט מגיל אפס, ונפוצה בקרב הורים רבים. הארוחה יכולה להיות מוצלחת ונעימה, אך עלולה להיות גם מתסכלת לשני הצדדים. הבנה של חלוקת אחריות בין ההורה לילד, תוביל לחוויה חיובית ויחסים טובים עם האוכל האכילה, בטווח הקצר והארוך.
תזונה במאה ה-21 ומה הרמב"ם היה חושב על זה
לא במקרה קרויים מספר מרכזי מחקר ורפואה ברחבי העולם על שמו של הרמב"ם (מימונידס). הגישה של הרמב"ם בכל הקשור לבריאות הייתה הוליסטית – התייחסות לגוף ולנפש, בדגש על רפואה מונעת. גישה שמקבלת משנה תוקף בימינו, וכפי שהיטיב להמליץ: "עשה מזונותיך תרופותיך ולא תרופותיך מזונותיך".
"הטוב הרע והלא נודע" – תפיסות ומיתוסים בנושא תזונה ודיאטה
אופנה, דעות קדומות וטרנדים רבים מככבים בכל הקשור לאוכל, תזונה ודיאטה. מה בין אכילת ביצים ורמות כולסטרול בדם? צריך להפריד בין חלבונים ופחמימות? האם תפריט ללא גלוטן מסייע לירידה במשקל? על כך ועל טרנדים נוספים כמו צמחונות, טבעונות ופלאו נדבר בהרצאה.
"הייתי בפריז וגם ברומא"
מה אוכלים ההולנדים הידועים כגבוהים בעולם? מה סוד הנשים הצרפתיות? איך זה שתושבי האי אוקינאווה שביפן חיים עד גיל מאה ומרגישים בני עשרים? הרצאה שהיא מסע בין יבשות ומדינות שבהם תרבות האכילה הייחודית עניינה חוקרים מרחבי העולם. מדינות שבזכותן אנו מבינים טוב יותר את הקשר שבין התזונה למצב הבריאותי שלנו וגם למצב הרוח